top of page

Gençleşmek mümkün olmayabilir ama genç görünmek mümkün... Sizi genç gösteren yiyecekler

Yaşlanma her çağda ve her yaşta önemli bir gündem olarak duruyor. Kendi yaşından daha genç görünmek ise kimsenin reddemeyeceği bir durum. Eğer 90 yaşında 70 yaşında gibi görünüyorsanız, 70 yaşında gösterdiğiniz için değil ama kendi yaşınızdan genç gösterdiğiniz için kendinizi şanslı hissedebilirsiniz. Gençleşmek mümkün mü? Yaşınızı mahkeme kararıyla küçültüyorsanız belki... Ama genç görünmek mümkün. Sizi genç gösterecek, cildinizi parlatacak yiyecekler elbette var. Beslenme ve sağlık arasındaki kaçınılmaz bağ, beslenme ve genç görünmek arasında da var. Bazı yiyecekler ve içecekler sizin genç görünmezi sağlayabilir. Beslenme uzmanlarının bu konuda tavsiyelerine kulak asmakta fayda var. Sağlıksız beslenmeye paydos etmeli ve cildi gençleştiren yiyeceklere biraz daha önem vermeli.


Beslenme uzmanları, beslenme sağlığı için uzun bir liste verecektir. Kadınlar için diyet, erkekler için diyet oluşturacaktır. Ancak biz bu yazıda yaşınızı genç gösterecek, cildinizi parlatacak toplam dört yiyecek ve içecekten bahsedeceğiz. O halde sizi genç gösteren yiyeceklere kısaca göz atalım.


1 . Ayçekirdeği


ay çekirdeği tarlası

Sağlıklı beslenme yaşam süresini uzatır. Ayçekirdeği dendiğinde ise genelde akıllara sağlıksız bir beslenme gelir. Oysa vitamin bakımından zengin yiyecekler sağlıklı besinlerden birisidir. Ayçiçeği ise genç görünek için gerekli olan E vitaminini içinde barındırır. Hatta neredeyse E vitamini deposidir. Yaşlandırıcı etkiye karşı adeta savaşan antioksidanlara olan ihtiyanızı hatta fazlasını ayçekirdeğinde bulabilirsiniz.


2 . Ispanak ve fasulye


üzerinde narlar bulunan ıspanağın bulunduğu ve iki kaşık batırılmış tabak

Sağlıklı bir vücut için olmazsa olmaz sebze tüketimidir. Beslenme doktorları tarafından verilen sağlık önerilerinde sebzeler çok önemli bir yerde bulunan besin grubudur. Aynı zamanda yeşil yapraklı ıspanak ve fasulye yiyenler ise kırışıklık konusunda oldukça avantajlıdır. Ispanak ve fasulye cildi gençleştiren en önemli yiyeceklerdendir. Cildinizde oluşan yıpranmayı tamir ederken cilt hücrelerinizi de yenileyerek sizi genç göstermeye olanak tanır.


3 . Üzüm suyu


dalda bulunan iki salkım kırmızı üzüm

Cildi güzelleştiren besinler söz konusu olduğunda meyvenin faydalarından muhakkak yararlanılmalı. En sağlıklı meyveler arasında bulunan üzümün antioksidan özelliğinini çok fazla olduğu bilinmektedir. Öyle ki üzümdeki bu özelliğin, Üzümün antioksidan özelliği, E vitamininden elli, C vitamininden ise otuz kat daha fazla olduğu düşünülmektedir. Kaliteli beslenmede en faydalı içeceklerden birisi de üzüm suyudur. Üzum suyunun en bilinen özellikleri kalp krizine karşı kişiyi koruması, felce karşı önleyici etkisidir. Bu etkinin yanı sıra, gençlşmek isteyenler için de oldukça önemil bir işlev görürü. Üzüm suyu sarkmalara karşı en doğal savaşcıdır. Bunun nedeni üzümün içinde bulunan polifenol adı verilen antioksidandır. Polifenol cildi esnek ve elastik tutmaya yarar.


4. Patates


fazla sayıda patates

Dünyamızın hayat kaynağı güneş aynı zamanda bizim yaşlılık kaynağımızdır da. Erken yaşlanma ve güneş ışınlarına fazla maruz kalmak arasında doğru bir ilişki vardır. Eğer güneş ışınlarına fazla maruz kalıyor ve bunula savaşmak istiyorsanız en faydalı besin patates olacaktır. Güneşin yol açtığı bu hasarla savaşan patates beta kareton açısından oldukça zengindir. Beta karetonlar, barındırdıkları pigmentler sayesinde güneş ışınlarının veridği zararı engelemek konusunda bire birdir.

bottom of page