top of page

İyi bir saç için çocukluğa inmek... Saç bakımı çocukluktan başlar. Saç fırçalamanın püf noktaları

Güzel ve gür saçlar her zaman dikkat çeker. Bir de bu saçlar orantılı bir şekilde bakımlıysa ilgi odağı olmak kaçınılmaz olur. Özellikile şampuan reklamları izleyenlerin aklını karıştırır. "Gerçekten böyle saçlar var mı?" diye sorarken bulur insan kendini. Saç bakımında temel mesele saçlarınızı beslemektir. Saçları beslemenin en temel yolu saç derisine kan götürmektir. Bunu başarmanın formülü ise sihirli bir değnekte saklı değil. Yıllardan beri insanoğlunun kullandığı fırçada saklı.


saçını tarıyan, beyaz saçlı pembe ojeli yaşça büyük bir kadın.


Saç bakımının önemi genellikle göz ardı edilir. Saçların güzel görüntüsüne sahip olabilmek için, saç bakımına küçük yaşlardan itibaren önem verilmesidir. Bu nedenle çocukların saçlarına bakımının nasıl yapılacağı büyükleri tarafından öğretilse iyi olur.


Saç diplerine masaj yapın

Gür bir saça sahip olabilmek için her gün yaklaşık 15 dakika kadar saç diplerine masaj yapın. Çocukken bunu yapmak çok mümkün olmayabilir. O nedenle, çocuğunuzun saç masajını da siz yapabilirsiniz. Hem böyle anlar, küçük sohbet anları da yaratacak ve aradaki ilişikiyi de güçlendirecektir.


Hangi saç fırçasını seçtiğiniz önemli

Günlük masajın ardından saçlar fırçalanmalı. Özellikle küçük yaşlarda kıl fırça tercih etmek saç sağlığı için önemlidir. Bu nedenle, naylon, madeni vb. ürünler ile yapılan fırçaları küçük yaşlarda kullanmamaya mümkün olduğunca önem verilmelidir.


Nasıl fırçalamalı

Saç fırçalamanın da, pek çok şeyin olduğu gibi bir yöntemi bulunuyor. İyi bir saç bakımı için saçınızı nasıl fırçaladığınız oldukça önemlidir. Belirli adımları belirli şekillerde uygularsanız saçlarınızı kusursuz bir şekilde fırçalayabilirsiniz. Özellikle uzun saçlı okuyucular bu adımlara dikkat etmeli.


1 - Enseden başlayarak öne doğru fırçalayın

Saçları enseden başlayarak öne doğru getirin. Fırça yardımıyla öne doğru getirilen saçlarınızı, yaklaşık yirmi defa arkadan öne doğru fırçalayın.


2 - Bir kere önden arkaya doğru fırçalayın

Saçlarınızı önden arkaya doğru fırçalamanın ardından, bir defa da önden arkaya doğru fırçalayarak olağan konumuna getirin.


3 - Sağdan sola, soldan sağa salla tarağı saçlar üstüne

Bu işlemleri yaptıktan ve saçlarınızı her zamanki konumuna getirdikten sonra, saçlarınızı sağ ve sol yönleri temel alan tarama işlemine geçebilirsiniz. Öncelikle, saçlarınızı sağdan ayırın ve sağdan sola doğru fırçalayan. Ardından, saçlarınızı soldan ayırarak, soldan sağa doğru fırçalayın. Bu ayırma işlemlerini yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta daha var. Saçlarınızı fırçalalarken daima aynı çizgide ayırmadığınıza dikkat edin. Saçları iyice fırçaladıktan sonra tarayıp aynı çizgiden ayırmak daha doğru bir yöntemdir.


saçını tarayan bir kadın.

Saçlarınız hemen kırılıyor mu?

Saçları fırçalamanın en büyük faydalarından birisi, saç diplerindeki dolaşımı hızlandırır. Bu sayede saç diplerine giden kan miktarı artar ve saçlar daha fazla beslenir. Ancak sizin ya da çocuğunuzun saçları ince, ortalamaya kıyasla seyrek ve kolay kırılıyorsa cildiye doktoruna giderek bunun sebebini öğrenmeyi ihmal etmeyin.


Fırçalama işleminde kullandığınız fırçaların temizliğine özen gösterilmelidir. Bu nedenle fırçanızı sıklıkla yıkamak ve temizlemek gerekir. Fırçaların bakımı ve saç sağlığında temizliğin önemi daha küçük yaşlarda çocuklara da aşılanmalıdır. Saç sağlığının ve bakımının da kişisel olduğu bilincine erişilmelidir. Saç sağlığı ve bakımı çocuk yaştan itibaren önemlidir. Ayrıca fırçalama alışkanlığı da bu yaşlarda başlar. Güzel saçlar ne tesadüftür ne de sadece dış ürünlerin katkısıdır. Mesele saç diplerinize kan götürmek ve onu beslemekten geçer.

Comments


bottom of page